Geen plezier meer in uw werk? Dit kunt u doen.

01 mei 2024

Voelt u zich niet meer tevreden op uw werk? Dat kan gebeuren en u bent zeker niet de enige. Soms voelen we ons ongelukkig op het werk en weten we niet goed wat we eraan kunnen doen. Misschien doet u steeds dezelfde taken en verveelt u zich. Of zijn er nieuwe collega's bij gekomen, waar u minder goed mee op kunt schieten.

Lees meer

Vraag nu energietoeslag aan

17 april 2024

Heeft u moeite om uw energiekosten te betalen? Ook over 2023 krijgen inwoners met een laag inkomen € 1.300 energietoeslag. U kunt deze aanvragen via haarlemmermeergemeente.nl/energietoeslag. Ook leest u op deze pagina de voorwaarden voor de energietoesla.

Lees meer

Waterschaps- en gemeentelijke belastingen

21 februari 2024

Binnenkort zullen de rekeningen voor de waterschaps- en gemeentelijke belastingen weer in de brievenbus komen. Heb jij moeite om deze te betalen? Misschien kan jij in aanmerking komen om hier (deels) kwijtschelding voor te krijgen. Kijk op: haarlemmermeergemeente.

Lees meer

Nieuwe openingstijden en locatie Financieel Café Humanitas

24 oktober 2023

In Haarlemmermeer vindt u meerdere locaties van het Financieel Café van Humanitas. Hier kunt u terecht voor advies en vragen over uw administratie en financiën. Er is nu een nieuwe locatie geopend en de openingstijden van de locatie in C.Bibliotheek Hoofddorp zijn veranderd.

Lees meer

Bereken uw Recht!

23 oktober 2023

Met een laag inkomen is het niet altijd makkelijk om rond te komen. Al helemaal niet wanneer je te maken krijgt met onverwachte kosten, bijvoorbeeld door een hoge rekening voor de tandarts of omdat de wasmachine kapot is gegaan. Gelukkig bestaan er in Haarlemmermeer allerlei tegemoetkomingen, zoals bijzondere bijstand en individuele inkomenstoeslag.

Lees meer

Op reis met Nijntje

01 augustus 2023

Kom met je baby of kindje naar de bieb en reis mee met Nijntje. We lezen voor en dansen op muziek van Nijntje. Ook kun je spelen in tipi-tentjes en kleurplaten krassen. GRATIS Wo 2 aug 10.00 - 11.00 uur: C. Bibliotheek Nieuw-Vennep. 🤝 Taalhuis Haarlemmermeer & C.

Lees meer

Wandel je fit

01 augustus 2023

Iedereen, voor jong en oud! Kom in beweging en leer over gezondheid. Verhoog je energie! GRATIS Do 3 aug 10.00 - 12.00 uur: verzamelen bij C. Bibliotheek Nieuw-Vennep. 🤝 Taalhuis Haarlemmermeer & C. & Sportservice Haarlemmermeer

Lees meer

Smullen van de natuur

26 juli 2023

Doe mee aan de rondleiding over eetbare planten in de Heimanshof. Mis het niet! GRATIS Wanneer? Do 27 juli 10.00 - 12.00 uur: verzamelen bij C. Bibliotheek Hoofddorp Centrum. 🤝 Taalhuis Haarlemmermeer & TopTaal

Lees meer

Hoe gaat u om met sociale media?

11 april 2023

Sociale media hebben in de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de manier waarop mensen communiceren, informatie delen en zichzelf uitdrukken. Vaak worden sociale media als een positieve toevoeging op ons leven gezien. Maar alles heeft een keerzijde, ook social media.

Lees meer

Pluspunten MeerWaarde

22 februari 2023

In heel Haarlemmermeer vind u de PlusPunten van MeerWaarde Welzijn. Hier kunt u terecht met al uw vragen over welzijn, activiteiten, vrijwilligerswerk of hulp- en dienstverlening. De sociaal werkers staan voor u klaar om informatie of advies te geven.

Lees meer

Gratis cursus Minder piekeren

09 februari 2023

Bent u veel aan het piekeren? Praat u uzelf makkelijk in de put? Ervaart u veel stress of denkt u vaak één of meer van de volgende dingen:  Dit lukt me nooit  Niemand vindt mij aardig  Straks doe ik dingen die ik niet wil  Ik moet het goed doen  Het komt nooit meer goed  Wat ben ik toch een slapjanus Dan is deze cursus iets voor u.

Lees meer

Je wordt 18! Welke dingen moet je geregeld hebben?

05 februari 2023

Algemene verplichtingen 18+ De dag dat je 18 jaar wordt, ben je voor de wet volwassen. Je bent zelf verantwoordelijk voor dingen die je verplicht geregeld moet hebben in Nederland. Je vindt ze hieronder, inclusief een link naar een website met meer informatie.

Lees meer

Maak gebruik van het Financieel Café

01 december 2022

Het is niet altijd makkelijk om het over geldzaken te hebben. Praten over dit onderwerp met goede vrienden of familie kan zorgen voor begrip voor jouw situatie. En misschien kunnen deze mensen je ook wel handig advies geven. Heb je behoefte aan meer informatie of hulp om bijvoorbeeld je administratie op orde te krijgen.

Lees meer

Coming Out Dag en eerste Regenboogfestival in Haarlemmermeer!

08 oktober 2022

11 oktober worden in Haarlemmermeer op heel veel plekken regenboogvlaggen gehesen. Iedereen mag zichzelf zijn. Wethouder Marjolein Steffens-van de Water geeft dat we van regenbooggemeente naar regenbooggemeenschap zijn gegaan. Lees het hele artikel. Regenboogfestival Op 15 oktober vindt het eerste Regenboogfestival in Haarlemmermeer plaats en daar kunt u bij zijn.

Lees meer

Ontbijten is gezond! Het nationaal schoolontbijt

07 oktober 2022

Op school gezond ontbijten tijdens het nationale school ontbijt. Van een gezond ontbijtje krijgen kinderen energie én de eerste belangrijke voedingstoffen zijn gelijk binnen. Burgemeester Marianne Schuurmans en Kinderburgemeester Ramses Opdam schoven aan bij groep 8 van de RK basisschool Klimop voor het burgemeestersontbijt.

Lees meer

Stoptober: doe het samen!

01 oktober 2022

Stoppen met roken doet u niet altijd voor de lol. Stoppen kan lastig zijn, maar uit ervaring weten we dat het kan. Zelfs als u heel veel rookt, of als u al heel lang hebt gerookt. In de afgelopen jaren hebben meer dan 400.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Lees meer

Landelijke Week tegen Eenzaamheid 2022

27 september 2022

Verbinden en ontmoeten staat centraal tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Vanuit de Alliantie 'Samen tegen Eenzaamheid' Haarlemmermeer doen we van 29 september t/m 6 oktober ook weer mee.   Kom erbij en doe mee! In Haarlemmermeer worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Lees meer

Hulp bij Mantelzorg

26 september 2022

Als mantelzorger kan u soms volledig in beslag genomen worden het zorgen voor uw naaste. Misschien zijn er in uw omgeving wel meer mensen dan u denkt die kunnen helpen. Vindt u het lastig om uw netwerk te vragen om hulp? Praat dan eens met een Netwerkcoach van Mantelzorg & Meer.

Lees meer

Taal opent deuren - Kent u het Taalhuis?

23 september 2022

Haarlemmermeer kent een Taalhuis en vier Taalpunten: in Badhoevedorp, in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp, in Nieuw-Vennep en in Zwanenburg. Vrijwilligers van het Taalhuis geven advies aan laaggeletterden die de taal beter willen leren lezen en/of schrijven.

Lees meer

Personenalarmering iets voor u?

22 september 2022

Personenalarmering kan in veel gevallen helpen bij langer zelfstandig wonen. Ook is het een fijn gevoel voor familie en mantelzorgers dat er 24 uur per dag iemand te hulp kan schieten. Het is voor iedereen die met een veilig gevoel thuis wil blijven wonen.

Lees meer

Maatschappelijke organisaties kunnen subsidie aanvragen

14 september 2022

De coronacrisis heeft nog steeds grote impact op het mentaal, fysiek en sociaal welbevinden van de inwoners van Haarlemmermeer. Daarom is het belangrijk om in te blijven zetten op activiteiten en projecten om de gevolgen van de coronacrisis bij de Haarlemmermeerse inwoner kleiner te maken.

Lees meer

Buurtmoestuin in Pax geopend!

13 september 2022

Een prachtig initiatief is nu werkelijkheid geworden. In de wijk Pax in Hoofddorp is een buurtmoestuin geopend. Het plan voor deze moestuin lag er al even, daar leest u meer over in dit artikel. De buurtmoestuin is een mooi middel om buurtbewoners met elkaar te verbinden en zo hun sociale omgeving te vergroten.

Lees meer

Week van lezen en schrijven

12 september 2022

Kent u iemand die wellicht hulp kan gebruiken bij het verbeteren van lezen of schrijven? Doe mee aan de LetterLunch van MeerWaarde of kijk eens wat het Taalhuis Haarlemmermeer kan betekenen! MeerWaarde houdt tijdens de Week van Lezen en Schrijven op 15 september een LetterLunch.

Lees meer

Cybercriminelen actief

05 september 2022

Het aanvragen van de energietoeslag kan alleen bij de gemeente. Let op: cybercriminelen misbruiken de energietoeslag om rekeningen te plunderen. Ze sturen u een nepbericht waarin staat dat u de energietoeslag kan aanvragen. Ze lokken u naar een nepwebsite van MijnOverheid waar de zogenaamde energietoeslag aangevraagd kan worden.

Lees meer

Trommel zonder rommel

29 augustus 2022

Gezond eten en drinken zorgt ervoor dat je je fit voelt. Op school hebben kinderen bijvoorbeeld energie nodig om de schooldag te beginnen. Maar net zo belangrijk is het om de dag ook met energie weer af te sluiten. Er is geen beter moment om (weer) te beginnen met gezonder eten en drinken dan de start van het nieuwe schooljaar.

Lees meer

Kennis- en inspiratiebijeenkomst voor vrijwilligers op 15 september

21 augustus 2022

Op 15 september wordt er een bijeenkomst gehouden voor vrijwilligers uit Haarlemmermeer. Bent u vrijwilliger en wilt u graag andere vrijwilligers ontmoeten? Dan is deze bijeenkomst in het dorpshuis in Zwanenburg Halfweg iets voor u! Kennis delen De Vrijwilligers Centrale Haarlemmermeer zorgt voor een inspirerende ochtend.

Lees meer

Een zomer vol (gratis) activiteiten

15 augustus 2022

Deze zomer is er voor kinderen en jongeren van alles te beleven. In verschillende kernen en wijken van Haarlemmermeer worden de hele vakantieperiode activiteiten georganiseerd. Denk aan voorleesmomenten, voorstellingen, speurtochten voor jongere kinderen (t/m 12 jaar).

Lees meer

Kom in contact met andere mantelzorgers

05 augustus 2022

Bent u mantelzorger in Haarlemmermeer en heeft u behoefte aan contact met andere mantelzorgers? Vanaf 18 augustus kunt u iedere 3e donderdag van de maand via Mantelzorg & Meer mee gaan wandelen. Het kan fijn zijn om uw zorgen of ervaringen te delen met anderen die in dezelfde situatie zitten.

Lees meer

Ben jij de beste doortrapper van 2022?

03 augustus 2022

Veel doortrappers van 60+ fietsen regelmatig en blijven zo gezond. Dat is bijzonder mooi en daar mag best eens aandacht aan geschonken worden. Daarom is Doortrappen in elke gemeente van Vervoerregio Amsterdam op zoek naar de 'Beste Doortrapper 2022'.

Lees meer

Elke dag buitenspeeldag!

26 juli 2022

Elke dag Buitenspeeldag, helemaal in de zomervakantie! Wist u dat op de buitenspeelkaart.nl/haarlemmermeer alle speel- en sportplekken te vinden zijn in Haarlemmermeer? Op de website zoekt u online makkelijk een speelplek op. Zo kunt u altijd iets nieuws ontdekken en blijven de (klein)kinderen ook nieuwe speel mogelijkheden ontdekken.

Lees meer

Eenzaamheid, wat kan jij doen?

24 juli 2022

Eenzaamheid is een onderwerp waar niet altijd open over gesproken wordt. Toch zijn er veel mensen die eenzame gevoelens hebben. Dit kan bij iedereen, jong en ouder voorkomen. In Haarlemmermeer kunnen inwoners bij veel organisaties terecht om iets aan eenzaamheid bij zichzelf of van anderen te doen.

Lees meer

Bereken Uw Recht

06 juli 2022

Het is als ouder niet altijd makkelijk om voor alle school-, sport- of culturele activiteiten te betalen. Zeker niet als u leeft van een laag inkomen. Maar meedoen aan deze activiteiten is wel belangrijk voor uw kind! Gelukkig bestaan er in Haarlemmermeer allerlei tegemoetkomingen, zoals het Kindpakket.

Lees meer

Beau is een groot mens!

16 juni 2022

Een gezonde leefomgeving voor kinderen in Haarlemmermeer. Een omgeving waarin de gezonde keuze maken, makkelijk en aantrekkelijk is voor alle kinderen en jongeren. Dat is waar JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Haarlemmermeer zich voor inzet. Om dit voor elkaar te krijgen is van alles nodig, vooral meer grote mensen.

Lees meer

Rookmelder op elke verdieping vanaf 1 juli verplicht

15 juni 2022

Vanaf 1 juli is het wettelijke verplicht dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. Brandweer Nederland roept bewoners op om minimaal één werkende rookmelder op te hangen op elke verdieping in huis. Het is heel makkelijk Ophangen was nog nooit zo eenvoudig.

Lees meer

Eenzame gevoelens? Volg de gratis cursus 'Creatief Leven'

07 juni 2022

Heeft u weleens eenzame gevoelens en weet u niet goed hoe hiermee om te gaan? En kunt u wel wat hulp gebruiken om weer meer plezier te krijgen? U bent niet de enige! Geef uzelf een cadeautje en volg de cursus 'Creatief Leven'.    Eenzaamheid aanpakken met gratis online cursus De cursus ‘Creatief leven’ biedt uitkomst.

Lees meer

Doortrappen: veiligheid en mooie fietsroutes

31 mei 2022

Op 20 mei gingen ruim 50 deelnemers op pad met de Doortrappen fietstocht, georganiseerd door RTC Hoofddorp en Team Sportservice. Samen fietsen deelnemers een route van 15 of 30 km. Bij de start kregen alle deelnemers een leuke Doortrappen goodiebag met meer informatie en Doortrappen goodies, de route en FietsFit oefeningen.

Lees meer

Maak het ze niet te makkelijk!

04 mei 2022

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen van hun privégegevens of bezittingen te beroven. Wat weet u bijvoorbeeld van spoofing, phising, babbeltrucs of fraude via WhatsApp? Iedereen kan slachtoffer worden van deze slimme trucs, ook ouderen.

Lees meer

Tijd voor een feestje

02 mei 2022

Het is mei en dat betekent dat we een hoop te vieren hebben; de vrijheid, moeders, voor sommige mensen Suikerfeest en voor iedereen gewoon het feit dat de zomer eraan komt.  Bent u alweer gewend aan het feit dat alles weer open is en dat u zorgeloos naar de winkel, de bioscoop en het museum mag.

Lees meer

Gezond&Meer

08 april 2022

Het is niet altijd even makkelijk om gezonde keuzes te maken en een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Het aanbod is soms niet vindbaar, niet betaalbaar, niet toegankelijk of niet aantrekkelijk genoeg. Tijd om daar verandering in te brengen! Een aantal tips voor u op een rij.

Lees meer

Nieuwe muziek- en videostudio voor jongeren Lisserbroek

04 april 2022

Op het oordeel van Boaz Jansens, namens Maatvast beheerder van jongerencentrum De Nooduitgang in Lisserbroek, kun je gerust afgaan. Hij is opgeleid op het gebied van audio en video en hij weet heus wel wat goede spullen zijn. “Heel goed”, noemt hij de nieuwe muziek- en videostudio Studio Exit.

Lees meer

Verzamelplatform voor hulpvraag en -aanbod Oekraïne

23 maart 2022

Nederland speelt een grote rol in de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Onze gemeente dus ook. In Haarlemmermeer worden inmiddels meer dan 700 vluchtelingen opgevangen in verschillende hotels of bij mensen thuis. Samenbrengen vraag en aanbod Er zijn in onze gemeente al heel veel mooie initiatieven gestart om een steentje bij te dragen.

Lees meer

Wij staan naastje campagne gestart

21 maart 2022

Tijdens de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, 21 maart 2022 heeft Bureau Discriminatiezaken Kennemerland samen met Zaanstreek/Waterland en Noord-Holland Noord de campagne #wijstaannaastje gestart. Nog altijd hebben jaarlijks tienduizenden mensen te maken met discriminatie.

Lees meer

Doe mee met de Kindermonitor

17 maart 2022

Heeft u ook een uitnodiging gehad voor de Kindermonitor? Op 3 maart kreeg een grote groep ouders in regio Kennemerland een uitnodiging in de brievenbus. De Kindermonitor is een groot onderzoek van GGD en JGZ Kennemerland naar de gezondheid, leefstijl en welzijn van 0 t/m 11-jarige kinderen in regio Kennemerland.

Lees meer

10 tips over wat u kunt doen aan eenzaamheid

09 maart 2022

Mist u wel eens een goede vriend(in), gezelschap, een schouder om op te leunen? Voelt u zich vaak alleen en heeft u het gevoel dat u niet makkelijk een praatje kunt maken? Dan kan het zijn dat u zich eenzaam voelt. Dit komt meer voor dan u denkt en is van alle leeftijden.

Lees meer

Stemmen voor iedereen toegankelijk

03 maart 2022

De laatste jaren wordt er bij de inrichting van stembureaus steeds meer rekening gehouden met mensen met een beperking of mensen die minder valide zijn. Ook dit jaar zijn er weer veel stemlocaties voor iedereen toegankelijk. Er is een autostemstraat en er zijn stemlokalen met een mal en audio-ondersteuning.

Lees meer

‘Je begint met een tien-nul achterstand’

01 maart 2022

In Haarlemmermeer wonen volgens de Belastingdienst 417 gedupeerden van de toeslagenaffaire. De gemeente heeft hen een brief geschreven met een aanbod voor hulp. Met de gedupeerde ouders die hierop hebben gereageerd voeren medewerkers van Sociale Dienstverlening gesprekken.

Lees meer

Cursusaanbod CJG

28 februari 2022

Bij het CJG Haarlemmermeer vind je antwoord op vragen over opvoeden en opgroeien. Daarnaast worden er in verschillende cursussen gegeven voor ouders, jongeren en kinderen. Alle cursussen hebben te maken met opvoeden, opgroeien en het voorkomen van problemen.

Lees meer

Bewegen met QR-Fit

24 februari 2022

Wil je lekker buiten trainen op je eigen niveau maar mis je soms inspiratie of uitdaging in oefeningen die je kunt doen? QR-fit biedt een uitkomst! Vanuit het lokaal sportakkoord Haarlemmermeer zijn er in Spaarndam en Rijsenhout QR-fit beweegroutes uitgezet.

Lees meer

Iedereen hoort erbij

11 februari 2022

We vertellen graag, in samenwerking met Menes Nu een Haarlemmermeers verhaal. Want nog altijd hebben we te maken met discriminatie in allerlei soorten en maten, online en offline. Bekijk de video via Meer voor Elkaar. Staat u open voor dit verhaal.

Lees meer

Omgaan met prijsstijgingen en inflatie

07 februari 2022

De inflatie in Nederland is de laatste maanden gestegen tot bijna 6%, het hoogste niveau sinds de eerste meting zo’n 24 jaar geleden. De prijzen van energie en veel producten die we dagelijks gebruiken gingen omhoog terwijl de meeste inkomens gelijk bleven.

Lees meer

Doe mee met NLdoet 2022!

01 februari 2022

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022 weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! Ook in Haarlemmermeer gaan de handen weer uit de mouwen.

Lees meer

Zoek de lichtpuntjes

01 februari 2022

Voor de een is februari een maand van grauwe dagen, kou, veel binnen zitten en weinig leuke dingen doen. Voor anderen is het de maand van de liefde (Valentijnsdag), van dagen die steeds iets lichter worden en vooruitkijken naar de komende lente. Waar hoort u bij.

Lees meer

Vraag wijkbudget aan!

12 januari 2022

Is er in jouw buurt of wijk ook behoefte aan wat gezelligheid om zo met elkaar in contact te blijven? Wat dacht je van een elfhuizentocht met koek en zopie. Een workshop over het voorjaarproof maken van de tuin of wil je iets sportiefs organiseren? Het kan van alles zijn.

Lees meer

Webinar-agenda CJG

11 januari 2022

Wist je dat het Centrum voor Jeugd en Gezin Haarlemmermeer gratis webinars online zet over verschillende opvoedthema's? De eerste webinar staat online > 'Help ik ontplof.. omgaan met je eigen emoties'. Laat je inspireren door Tischa Neve, kinderpsycholoog en opvoedkundige, zij geeft opvoedinspiratie, uitleg en handvatten aan ouders.

Lees meer

Kent u het platform NH-actief?

10 januari 2022

Via NH-Actief worden allerlei activiteiten in onze gemeente aangeboden. De meeste buiten activiteiten voor jongeren van bijvoorbeeld Team Sportservice Haarlemmermeer gaan ook in deze coronatijd door.  Probeer het uit! Kijk wel even goed of de activiteit écht doorgaat.

Lees meer

Een nieuw jaar vol nieuwe kansen

03 januari 2022

De start van een nieuw jaar geeft altijd zo'n fris gevoel van nieuwe kansen. En die kansen zijn overal om u heen. De vraag is alleen of u ze ook gaat benutten.   Is uw glas halfleeg of halfvol? De afgelopen twee jaar zijn voor veel mensen een periode geweest waarin gefocust werd op wat er niét kon.

Lees meer

Wetswijziging woonplaatsbeginsel Jeugdwet per 1 januari 2022

31 december 2021

Het woonplaatsbeginsel in de Jeugdwet bepaalt welke gemeente financieel verantwoordelijk is voor jeugdhulp. Per 1 januari 2022 wijzigt dit. De woonplaats van de jongere die hulp krijgt, bepaalt dan welke gemeente verantwoordelijk is. De jeugdhulp die de jongere ontvangt, verandert niet.

Lees meer

Goede voornemens voor u en anderen

30 december 2021

Denkt u wel eens: 'volgend jaar ga ik het beter doen'? Veel mensen denken in deze tijd van het jaar na over goede voornemens. Dat kunt u doen voor uzelf maar natuurlijk ook voor anderen. Want misschien kunt u wel goed doen door wat vaker voor een ander klaar te staan.

Lees meer

Een klein gebaar: één tegen eenzaamheid

22 december 2021

Niet voor iedereen zijn de feestdagen vanzelfsprekend. Veel mensen zijn alleen. Stuur jij een kaartje naar een tante, oom, kennis of oud-collega die alleen is? Of maak jij een praatje met de nieuwe buurjongen of overbuurvrouw? Een klein gebaar kan het verschil maken, ook tijdens de feestdagen.

Lees meer

Bewegen gewoon doen!

21 december 2021

Één van de thema’s waar JOGG Haarlemmermeer zich op richt is bewegen. Bewegen is super belangrijk en kan overal. Onder schooltijd, bij de kinderopvang en in je vrije tijd. Ook de partners van JOGG in Haarlemmermeer zetten zich in om bewegen onderdeel te maken van de dagelijkse keuzes binnen hun organisatie.

Lees meer

Haarlemmermeer werkt aan een hartveilige gemeente

21 december 2021

Onlangs maakte de Hartstichting en HartslagNU bekend dat in heel Nederland nu binnen 6 minuten kan worden gestart met reanimatie bij een hartstilstand. Dit komt door een toename in het aantal burgerhulpverleners. Ook in Haarlemmermeer nam het aantal burgerhulpverleners het afgelopen jaar flink toe naar meer dan 1900 hulpverleners in totaal.

Lees meer

Wijkbudget aanvragen

17 december 2021

Door corona was en is nog altijd niet alles mogelijk. Toch is het belangrijk om verbinding te blijven zoeken met elkaar. Is er in uw buurt of wijk ook behoefte aan wat gezelligheid om zo met elkaar in contact te blijven? Dan kunt u een wijkbudget aanvragen.

Lees meer

Een lekker én gezond kerstdiner

17 december 2021

Een kerstdiner hoeft echt niet altijd vet te zijn en vol calorieën te zitten. Er zijn genoeg manieren om een gezellige én gezonde kerstmaaltijd te serveren. We zijn gewend om tijdens de feestdagen onszelf en onze gasten te verwennen op allerlei lekkernijen en een groot diner met meerdere gangen.

Lees meer

Maaike is bij twee organisaties actief als vrijwilliger!

15 december 2021

Zonder vrijwilligers zouden er een stuk minder sociale activiteiten aangeboden kunnen worden in Haarlemmermeer. Deze keer spraken we Maaike Wijbrandi. Als marktonderzoeker staat Maaike dagelijks in “het veld”. Zo interviewt ze mensen over allerlei onderwerpen: maatschappij, politiek, corona, hoe gelukkig ze zijn en nog veel meer.

Lees meer

Leefstijltips Gezond&Meer

13 december 2021

Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om gezonder te leven. Alle stapjes helpen, hoe klein of groot ze ook zijn. We zetten een paar tips voor u op een rij. Tip 1: Maak je bed op. Hoe elke dag je bed opmaken zo goed kan zijn? Een opgemaakt bed kan ervoor zorgen dat je de hele dag een productiever gevoel hebt.

Lees meer

In Haarlemmermeer sluiten we niemand uit

10 december 2021

Iedereen hoort erbij. In Haarlemmermeer sluiten we niemand uit. Toch hebben we nog altijd te maken met discriminatie in allerlei soorten en maten, online en offline. Op Paarse vrijdag vertellen we graag, in samenwerking met Menes een haarlemmermeers verhaal.

Lees meer

Bewegen zonder budget

09 december 2021

Bijna iedereen weet dat bewegen erg gezond is en neemt zich regelmatig voor om daar wat vaker aandacht aan te besteden. Maar voor veel mensen is een abonnement op de sportschool erg duur. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om elke dag genoeg te bewegen zonder uw portemonnee te hoeven pakken.

Lees meer

Mantelzorgwaardering 2021

08 december 2021

Ben jij mantelzorger, maar heb je je nog niet aangemeld bij Mantelzorg & Meer? Doe dat dan snel! Naast hulp en ondersteuning ontvang je, als je voor iemand in Haarlemmermeer zorgt, een mantelzorgwaardering. Meld je voor 15 december aan om de mantelzorgwaarding 2021 te ontvangen.

Lees meer

Els overwint eenzaamheid

06 december 2021

Els, een sterke vrouw van 47 jaar uit Haarlemmermeer vertelt over hoe zij het aangepakt heeft om zich niet meer eenzaam te voelen. Ik had al een tijdje last van depressieve klachten. Maar in de zomer van 2017 begon dit te veranderen. Vanuit het niets begonnen de stemmingswisselingen.

Lees meer

Feestdagen vol positiviteit (maar geen corona-positiviteit)

01 december 2021

De feestdagen staan voor de deur en dan is contact met familie en vrienden natuurlijk ontzettend leuk en belangrijk. Helaas moeten we, met het oog op corona, ook dit jaar nog voorzichtig doen. Hoe kun je toch positief blijven en genieten van een heerlijke decembermaand.

Lees meer

Het ABC van LGBTQ+

24 november 2021

Transgender, biseksueel en queer; we horen er steeds vaker over maar voor veel mensen is het nog steeds verwarrend wat het nu precies betekent en waarom er zo 'moeilijk over gedaan moet worden'. Heeft u ook eigenlijk geen idee waar LGBTQ+ voor staat en wat u ervan moet denken.

Lees meer

Werkstress verminderen en een burn-out voorkomen

15 november 2021

Ervaart u vaak stress van uw werk? Dan bent u niet de enige. Ruim 1,3 miljoen Nederlanders geven aan hier regelmatig last van te hebben en het is de oorzaak van een kwart van alle langdurige ziekmeldingen. Hoe komt het dat zoveel mensen hier last van hebben en wat kunt u zelf doen om een burn-out te voorkomen.

Lees meer

De helden van de mantelzorg

09 november 2021

Met het tekort aan geld en personeel in de reguliere zorg zijn steeds meer ouderen en chronisch zieken afhankelijk van mantelzorg. Mantelzorg wil zeggen dat (een deel van) de zorg op de schouders ligt van iemand uit de persoonlijke omgeving zoals een zoon of dochter, partner of buurvrouw.

Lees meer

De Hulpbieder en de Hulpvrager; wat is nu beter?

01 november 2021

Er zijn mensen die altijd klaar staan voor een ander. Of ze het nu druk hebben of ze eigenlijk zelf best wat problemen hebben: ze zeggen nooit nee. Dit zijn de échte Hulpbieders. Dan zijn er ook mensen die juist helemaal niet bang zijn om hun omgeving hulp te vragen als ze dat nodig hebben en dat dan ook regelmatig doen.

Lees meer

Rondkomen van een uitkering

22 oktober 2021

Voor mensen die leven van een (bijstands)uitkering, kan het elke maand weer een uitdaging zijn om rond te komen en uit de schulden te blijven. Omgaan met geld is niet iets dat iedereen vroeger heeft geleerd en wat een stuk lastiger is dan het lijkt. Zeker als het maar net genoeg is om de vaste lasten mee te betalen.

Lees meer

Welkom in de Menopauze

15 oktober 2021

Menopauze; het is zo'n woord waar menig vrouw niet echt mee bezig is tot de dag dat ze er ineens in terecht komt. En dat is even schrikken! Opvliegers, emotionele uitbarstingen, zweten en hartkloppingen overvallen u op de gekste momenten. Wat is menopauze nu eigenlijk precies en hoe komt u er zo comfortabel mogelijk doorheen.

Lees meer

Meer Slimotheek locaties

11 oktober 2021

Met technologische, moderne producten kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen. Er zijn steeds meer apparaten die ontzettend handig zijn en het woongemak in en om huis vergroten. Maar veel inwoners weten niet dat deze producten bestaan of ze zijn niet altijd even makkelijk te gebruiken of te begrijpen.

Lees meer

Psychische problemen zijn gewoner dan u denkt

07 oktober 2021

Regelmatig sporten, niet roken, veel water drinken en elke dag voldoende groenten en fruit eten. Is dat niet de basis van een gezond leven? Gedeeltelijk is dat zeker waar, maar om gezond te blijven is het niet alleen een kwestie van goede zorg voor ons lichaam.

Lees meer

Welkom op de vernieuwde website Sociale Kaart Haarlemmermeer

06 oktober 2021

Sociale kaart Haarlemmermeer is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer in samenwerking met vele instellingen en organisaties. De website is vernieuwd, maar u vindt hier nog steeds de informatie die u gewend bent. Sociale kaart Haarlemmermeer is de online plek waar u informatie vindt over de thema’s: Wonen en vervoer Werken en leren Jeugd en gezin Meedoen en meehelpen Zorg en welzijn Geld Niet gevonden wat u zocht .

Lees meer

Aandacht voor ouderen

01 oktober 2021

Soms lijkt het of ouderen niets anders meer zijn dan dat: oud. We vinden het moeilijk om door de rimpels en lichamelijke gebreken heen de mens erachter nog te zien. Een mens met een enorme hoeveelheid kennis en levenservaring. Maar doordat we ouderen vaak niet meer actief betrekken in het maatschappelijke leven, voelen steeds meer ouderen zich eenzaam.

Lees meer

De risico’s van overgewicht bij mannen

17 september 2021

De cijfers liegen er niet om: bijna 50 % van de Nederlanders heeft last van overgewicht. En hierbij zijn het vooral de mannen die het percentage in de rode cijfers trekken. Toch is overgewicht bij mannen maatschappelijk veel meer geaccepteerd dan bij vrouwen.

Lees meer

Laatste nieuws corona

01 augustus 2021

Voor vragen over het coronavirus kun je terecht op de website van de Rijksoverheid. Ook de website van het RIVM biedt actuele informatie over het coronavirus in Nederland. Hulporganisaties in Haarlemmermeer Deze organisaties in Haarlemmermeer werken samen om hulp te bieden op het gebied van welzijn, gezondheid, zorg, sport en cultuur: Meerwaarde CoronaPunt Haarlemmermeervoorelkaar coronahulp Blijf bewegen met Sportservice Haarlemmermeer Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Het Cultuurgebouw Slachtofferhulp - hulp aan naasten van IC-patiënten Mantelzorg & Meer - ook voor vragen over het zorgen tijdens de avondklokMEE - voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met autisme, hun naasten, maar ook ouderen en andere kwetsbare mensen Voor coronavragen van jongeren kijk bij het JIP U kunt ook contact zoeken via deze landelijke hulplijnen Voor (medische) vragen en voor richtlijnen: RIVM via telefoonnummer 0800 1351.

Lees meer