Feestdagen vol positiviteit (maar geen corona-positiviteit)

01 December 2021

De feestdagen staan voor de deur en dan is contact met familie en vrienden natuurlijk ontzettend leuk en belangrijk. Helaas moeten we, met het oog op corona, ook dit jaar nog voorzichtig doen. Hoe kun je toch positief blijven en genieten van een heerlijke decembermaand.

Lees meer

Het ABC van LGBTQ+

24 November 2021

Transgender, biseksueel en queer; we horen er steeds vaker over maar voor veel mensen is het nog steeds verwarrend wat het nu precies betekent en waarom er zo 'moeilijk over gedaan moet worden'. Heeft u ook eigenlijk geen idee waar LGBTQ+ voor staat en wat u ervan moet denken.

Lees meer

Werkstress verminderen en een burn-out voorkomen

15 November 2021

Ervaart u vaak stress van uw werk? Dan bent u niet de enige. Ruim 1,3 miljoen Nederlanders geven aan hier regelmatig last van te hebben en het is de oorzaak van een kwart van alle langdurige ziekmeldingen. Hoe komt het dat zoveel mensen hier last van hebben en wat kunt u zelf doen om een burn-out te voorkomen.

Lees meer

De helden van de mantelzorg

09 November 2021

Met het tekort aan geld en personeel in de reguliere zorg zijn steeds meer ouderen en chronisch zieken afhankelijk van mantelzorg. Mantelzorg wil zeggen dat (een deel van) de zorg op de schouders ligt van iemand uit de persoonlijke omgeving zoals een zoon of dochter, partner of buurvrouw.

Lees meer

De Hulpbieder en de Hulpvrager; wat is nu beter?

01 November 2021

Er zijn mensen die altijd klaar staan voor een ander. Of ze het nu druk hebben of ze eigenlijk zelf best wat problemen hebben: ze zeggen nooit nee. Dit zijn de échte Hulpbieders. Dan zijn er ook mensen die juist helemaal niet bang zijn om hun omgeving hulp te vragen als ze dat nodig hebben en dat dan ook regelmatig doen.

Lees meer

Rondkomen van een uitkering

22 October 2021

Voor mensen die leven van een (bijstands)uitkering, kan het elke maand weer een uitdaging zijn om rond te komen en uit de schulden te blijven. Omgaan met geld is niet iets dat iedereen vroeger heeft geleerd en wat een stuk lastiger is dan het lijkt. Zeker als het maar net genoeg is om de vaste lasten mee te betalen.

Lees meer

Welkom in de Menopauze

15 October 2021

Menopauze; het is zo'n woord waar menig vrouw niet echt mee bezig is tot de dag dat ze er ineens in terecht komt. En dat is even schrikken! Opvliegers, emotionele uitbarstingen, zweten en hartkloppingen overvallen u op de gekste momenten. Wat is menopauze nu eigenlijk precies en hoe komt u er zo comfortabel mogelijk doorheen.

Lees meer

Meer Slimotheek locaties

11 October 2021

Met technologische, moderne producten kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen. Er zijn steeds meer apparaten die ontzettend handig zijn en het woongemak in en om huis vergroten. Maar veel inwoners weten niet dat deze producten bestaan of ze zijn niet altijd even makkelijk te gebruiken of te begrijpen.

Lees meer

Psychische problemen zijn gewoner dan u denkt

07 October 2021

Regelmatig sporten, niet roken, veel water drinken en elke dag voldoende groenten en fruit eten. Is dat niet de basis van een gezond leven? Gedeeltelijk is dat zeker waar, maar om gezond te blijven is het niet alleen een kwestie van goede zorg voor ons lichaam.

Lees meer

Welkom op de vernieuwde website Sociale Kaart Haarlemmermeer

06 October 2021

Sociale kaart Haarlemmermeer is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer in samenwerking met vele instellingen en organisaties. De website is vernieuwd, maar u vindt hier nog steeds de informatie die u gewend bent. Sociale kaart Haarlemmermeer is de online plek waar u informatie vindt over de thema’s: Wonen en vervoer Werken en leren Jeugd en gezin Meedoen en meehelpen Zorg en welzijn Geld Niet gevonden wat u zocht .

Lees meer

Aandacht voor ouderen

01 October 2021

Soms lijkt het of ouderen niets anders meer zijn dan dat: oud. We vinden het moeilijk om door de rimpels en lichamelijke gebreken heen de mens erachter nog te zien. Een mens met een enorme hoeveelheid kennis en levenservaring. Maar doordat we ouderen vaak niet meer actief betrekken in het maatschappelijke leven, voelen steeds meer ouderen zich eenzaam.

Lees meer

De risico’s van overgewicht bij mannen

17 September 2021

De cijfers liegen er niet om: bijna 50 % van de Nederlanders heeft last van overgewicht. En hierbij zijn het vooral de mannen die het percentage in de rode cijfers trekken. Toch is overgewicht bij mannen maatschappelijk veel meer geaccepteerd dan bij vrouwen.

Lees meer

We gaan scheiden. Wat nu?

09 September 2021

Scheiden is niet alleen een emotioneel zware gebeurtenis, maar ook een die heel veel regelzaken met zich meebrengt. Hoe beter u hiermee omgaat, hoe beter u eruit komt en u weer een nieuw hoofdstuk van uw leven kunt starten. Gelukkig zijn er veel instanties en professionals die u hierin kunnen bijstaan en adviseren.

Lees meer

Maak van uw vooroordeel een voordeel

01 September 2021

Zonder dat we er bewust bij stilstaan vormen we een oordeel over alles en iedereen om ons heen. Dat is onze natuurlijke manier om de wereld om ons heen in kaart te brengen en waarop we onze keuzes baseren.  Soms zijn onze oordelen zijn ontstaan door onze ervaringen.

Lees meer

10 tips om fit te blijven

10 August 2021

Zelfs als u in die zogenaamde 'herfst van uw leven' bent, wil dat niet zeggen dat u niet fit en gezond de zomer door wilt komen. Daarom hierbij 10 (overwegend makkelijke) tips die u helpen om fit te blijven. Tip 1 Drink elke dag minimaal 1,5 liter water of thee zonder suiker.

Lees meer

Begrip maakt de wereld mooier

01 August 2021

Aankomend weekend is het Amsterdam Pride. Normaal worden er in datzelfde weekend in veel gemeenten feesten en evenementen georganiseerd voor en door de LHBTQ-gemeenschap. Helaas moeten ook dit jaar door de COVID-maatregelen veel van deze evenementen (gedeeltelijk) afgelast worden.

Lees meer

Laatste nieuws corona

01 August 2021

Voor vragen over het coronavirus kun je terecht op de website van de Rijksoverheid. Ook de website van het RIVM biedt actuele informatie over het coronavirus in Nederland. Hulporganisaties in Haarlemmermeer Deze organisaties in Haarlemmermeer werken samen om hulp te bieden op het gebied van welzijn, gezondheid, zorg, sport en cultuur: Meerwaarde CoronaPunt Haarlemmermeervoorelkaar coronahulp Blijf bewegen met Sportservice Haarlemmermeer Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Het Cultuurgebouw Slachtofferhulp - hulp aan naasten van IC-patiënten Mantelzorg & Meer - ook voor vragen over het zorgen tijdens de avondklokMEE - voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met autisme, hun naasten, maar ook ouderen en andere kwetsbare mensen Voor coronavragen van jongeren kijk bij het JIP Belangrijk: niet alle openingstijden van locaties op de Sociale Kaart zijn actueel door de coronamaatregelen.

Lees meer

Verdrinken lijkt niet op verdrinken

16 July 2021

Meer dan 10 jaar geleden schreef Mario Vittone een stuk over de bedrieglijke stilte waarin mensen verdrinken. Hij probeerde het gepubliceerd te krijgen, maar de interesse was minimaal. Veel later werd het stuk alsnog opgepikt op het internet en ging het viraal de wereld over.

Lees meer

Op vakantie met de auto

08 July 2021

Op een terrasje in de zon, zwemmen, ijsjes eten, voeten in het zand, met een boek onder een parasol. We kunnen bijna niet wachten tot de zomervakantie begint. Hoewel vliegreizen normaal heel populair zijn, gaan dit jaar veel mensen toch liever nog even met de auto naar hun favoriete Europese vakantiebestemming.

Lees meer

Een gezonde zomer

01 July 2021

We hebben er lang op gewacht maar inmiddels kunnen we eindelijk genieten van een heerlijke zomer waarbij de coronabeperkingen steeds minder worden. Een verademing! Los van corona zijn er echter nog steeds een aantal maatregelen die u eigenlijk elke zomer moet nemen om fit en gezond te blijven.

Lees meer

Inburgeren is makkelijker gezegd dan gedaan

22 June 2021

Wanneer je als vluchteling aankomt in een nieuw land staat je een lang traject te wachten van wonen in een asielzoekerscentrum, vragen beantwoorden, formulieren invullen, weer naar een ander centrum en weer vragen beantwoorden. En dat terwijl je noodgedwongen gevlucht bent uit je eigen huis en land en de taal en de gebruiken van het nieuwe land niet kent.

Lees meer

Je wordt 18! Welke dingen moet je geregeld hebben?

23 January 2021

Algemene verplichtingen 18+ De dag dat je 18 jaar wordt, ben je voor de wet volwassen. Je bent zelf verantwoordelijk voor dingen die je verplicht geregeld moet hebben in Nederland. Je vindt ze hieronder, inclusief een link naar een website met meer informatie.

Lees meer