Gezond&Meer

Yoga houding in het bos

Het is niet altijd even makkelijk om gezonde keuzes te maken en een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Het aanbod is soms niet vindbaar, niet betaalbaar, niet toegankelijk of niet aantrekkelijk genoeg. Tijd om daar verandering in te brengen! Een aantal tips voor u op een rij.

Water drinken

Wist u dat u per dag 1,5 tot 2 liter water nodig hebt? Genoeg water drinken zorgt ervoor dat voedingsstoffen bij de juiste plekken komen. Zo krijgen we geen hoofdpijn, kunnen we ons beter concentreren en raken we minder vermoeid. Er zijn in Haarlemmermeer verschillende watertappunten. Bijvoorbeeld bij jongeren centrum Studio vijf.

Yoga

Het mooie aan yoga is dat iedereen het kan beoefenen! Yoga gaat over verbinding, ontspanning, plezier & flexibiliteit en dit allemaal in de buitenlucht. En het heeft een positieve invloed op je mentale en fysieke gezondheid. Je bent niet alleen in beweging, maar je bent ook bezig met mindfulness. Elke vrijdagochtend van 10:00 tot 11:00 geeft Hoofddorper Gubbritt Genuit een yogales in het Haarlemmermeerse bos.

Biodiversiteit

Gezondheid begint niet alleen bij jezelf, ook een groene leefomgeving speelt een grote rol! Natuur zorgt voor frisse lucht en werkt zelfs stressverlagend. Wist je ook dat biodiversiteit belangrijk is voor je gezondheid? Onderzoek laat zien dat op plekken met veel verschillende planten en dieren mensen zich mentaal beter voelen, dan op plekken met weinig diversiteit. Met de campagne van NMCX Centrum voor Duurzaamheid ‘Meer biodiversiteit, help jij een handje?’ wordt gewerkt aan een groenere leefomgeving in Haarlemmermeer.

 

Meer weten over Gezond&Meer?