Te veel stress kan klachten geven. Zoals angsten of een depressie. Neem de tijd om te ontspannen.
Een hoge werkdruk kan werkstress veroorzaken. Hierdoor kunt u psychische en lichamelijke klachten krijgen. Informatie over het voorkomen van een hoge werkdruk vindt u op de website Arboportaal.
Op de websites van MIND en Mentaal Vitaal staan tips en ontspanningsoefeningen. U vindt er ook behandelingen tegen stress.
Heeft u meer hulp nodig? Uw huisarts kan u doorverwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog.
Op de website van Prezens (GGZ inGeest) kunt u terecht voor meer informatie over stress en verschillende laagdrempelige manieren van hulp (zonder verwijzing door een huisarts).
Preventie van psychosociale problemen door publieksvoorlichting, screening, advies- en coachingsgesprekken en workshops voor volwassenen.
Maandag tot en met vrijdag: 9.00 - 17.00 uur.
Telefonisch bereikbaar: 8.30 - 12.30 uur en 14.00 - 16.00 uur.
Bent u langere tijd somber, heeft u last van angsten of moeite met het verlies van uw partner? Of heeft u andere psychische of sociale klachten? Praat erover met uw partner, familie of vrienden en zoek professionele hulp via uw huisarts. De huisarts heeft vaak een praktijkondersteuner (POH) die lichte ondersteuning biedt en met u kijkt wat de mogelijkheden voor een oplossing zijn. De huisarts of POH kan u ook doorverwijzen naar verdere hulp.
Er zijn diverse hulplijnen bij psychische klachten. Op de website van Prezens (GGZ inGeest) kunt u terecht voor meer informatie over psychische klachten en verschillende laagdrempelige manieren van hulp (zonder verwijzing door een huisarts).
Bij MIND Korrelatie kunt u advies en hulp krijgen. Bel of kijk op de website. Informatie, tips en behandelingen vindt u ook op de websites van Psyfit, Mentaal Vitaal en Kleur je leven.
Wilt u (anoniem) met iemand praten over uw problemen? U kunt 24 uur per dag bellen of chatten met De Luisterlijn.
Verbeter je mentale fitheid
Meest complete overzicht van huisartsenpraktijken in Nederland
(Anoniem) lotgenotencontact voor mensen die zelfstandig van hun alcohol-, drugs- of gameverslaving af willen komen.
Zelfhelpgroep Haarlemmermeer is momenteel gevestigd op een ander adres, maar mogelijk is dat tijdelijk. Zie voor actuele contactgegevens de website www.zelfhelp.nl.
De HuisArtsenPost is alleen bedoeld voor spoed. Kunt u niet wachten tot uw eigen huisarts weer bereikbaar is? Dan kunt u naar de HuisArtsenPost komen. Bel eerst voor een afspraak.
De HuisArtsenPost Haarlemmermeer is geopend op:
Tijdens kantooruren op werkdagen is de HuisArtsenPost gesloten. Ga dan naar uw eigen huisarts of de vervanger van uw huisarts.
Preventie van psychosociale problemen door publieksvoorlichting, screening, advies- en coachingsgesprekken en workshops voor volwassenen.
Maandag tot en met vrijdag: 9.00 - 17.00 uur.
Telefonisch bereikbaar: 8.30 - 12.30 uur en 14.00 - 16.00 uur.
NedKAD richt zich op patiënten/cliënten, hun naasten en behandelaars met als doel de kwaliteit van de hulpverlening aan mensen met angst-, dwang-, posttraumatische stress- en stemmingsstoornissen te verbeteren.
PsyQ is een innovatieve aanbieder van geestelijke gezondheidszorg.
Als u met MIND Korrelatie wilt appen, voeg dan het nummer 06 13 86 38 03 toe aan de contacten van uw telefoon en start een gesprek. Bereikbaar: ma t/m vrij 09:00 - 18:00 uur.
Dag en nacht een luisterend oor
Soms zijn psychische problemen zo erg dat ze uw hele leven beheersen. U bent bijvoorbeeld erg in de war, erg angstig of u denkt aan zelfmoord. U heeft dan meteen hulp nodig.
Bel uw huisarts. ’s Avonds, ‘s nachts of in het weekend belt u de huisartsenpost. De huisarts kan de crisisdienst bellen om u te komen helpen.
U kunt ook bellen met een hulplijn. Denkt u aan zelfmoord? 113 Zelfmoordpreventie is dag en nacht bereikbaar voor hulp.
Omgaan met psychische klachten kan moeilijk zijn. Ook voor familie en vrienden.
Op de website Labyrint in Perspectief vindt u informatie, advies en verhalen van anderen. U kunt ook bellen en mailen.
Op de website Naasten in Kracht kunt u uw verhaal delen met anderen. Hier vindt u ook tips voor familie en vrienden van mensen met psychische klachten.
Verward gedrag kan ontstaan door psychische klachten of dementie. Maakt u zich zorgen om iemand? Meld het bij het Meldpunt Zorg en Overlast van de GGD of Meldpunt zorgwekkend gedrag.
Soms is iemand met verward gedrag een gevaar voor zichzelf of zijn omgeving. Dan is er meteen hulp nodig. Bel de huisarts of de huisartsenpost voor hulp. Als de situatie levensbedreigend is, belt u 112.
Voor steun, advies, tips en online lotgenotencontact van familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen.
Naasten in Kracht is een website voor familieleden en goede vrienden van mensen met een psychische kwetsbaarheid.