Vindt u het moeilijk om met de gemeente een gesprek te voeren over uw situatie? Of heeft u moeite met het invullen van formulieren? En heeft u niemand in uw omgeving die u hierbij kan helpen? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een cliëntondersteuner.
Voor Cliëntondersteuning kunt u terecht bij een aantal organisaties. Ook een ervaringsdeskundige of belangenorganisatie kan u helpen. De hulp van een cliëntondersteuner is gratis en onafhankelijk.
De cliëntondersteuner helpt u met:
- uitzoeken wat de juiste zorg of ondersteuning voor u is
- in contact komen met de juiste organisaties
- aanvragen van de juiste zorg of ondersteuning en samen een gesprek voorbereiden
- de administratie die nodig is voor de zorg of ondersteuning.
Ook de medewerkers van de PlusPunten kunnen u helpen de juiste ondersteuning te vinden.
Kijk op de site van de gemeente Haarlemmermeer of voor algemene informatie op de site van de Nationale ombudsman - cliëntondersteuning.
Vrijwilligersorganisatie die het algemeen belang voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte behartigd en advies geeft.
Hulp voor mensen die het even niet alleen redden, in de vorm van huisbezoek, rouwverwerking, thuisadministratie, hulp bij opvoeden, begeleide omgangsregeling voor kinderen bij scheiding.
Plaatselijke belangenbehartiging en activiteitenaanbod voor senioren.
Plaatselijke belangenbehartiging en activiteitenaanbod voor senioren. Ook voor vervoer (De Krimbus) kunt u bij de seniorenvereniging terecht.
Voor meer informatie over De Krimbus kunt u contact opnemen met de coördinator van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 18.00 uur op telefoonnummer 06 33 80 92 47.
Welzijnsorganisatie in gemeente Haarlemmermeer. Ondersteunt inwoners om knelpunten te signaleren, te voorkomen en zelf aan te pakken, en grip te krijgen op de situatie.
Onafhankelijk clientondersteuning door gesprekken thuis met de coach, gericht op regie over het eigen leven. Eigen Plan kan ingezet worden wanneer u klem zit. Wanneer er zorgen zijn over opgroeien van kinderen, scheiding, schulden, dreigende ontruimingen, buurtconflicten, na detentie, bij ziekte, ruzie, mantelzorg, wonen en alleen zijn.
Voor deze ondersteuning heeft u een beschikking/verwijzing of indicatie nodig.
Voor inwoners met praktische vragen en vragen over financiën/ voorzieningen.
Katholieke Bond voor Ouderen.
Belangenbehartiging en activiteitenaanbod voor senioren (55+) uit de hele Haarlemmermeer.
Bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties.
Soms hebben ouders meer hulp nodig voor hun kinderen. En kunnen de mensen in de buurt, zoals familie of vrienden niet meer helpen. Ga naar het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Haarlemmermeer. Zij helpen. Ze zoeken bijvoorbeeld naar jeugdhulp die bij uw kind past. Of neem contact op met Altra of Jeugdgezondheidszorg Kennemerland.
Heeft u al eerder contact gehad met een schoolcoach, leerplichtambtenaar, jeugdarts of jeugdverpleegkundige? Bel hem of haar dan. Zij geven advies over jeugdhulp en zorgen dat u of uw kind hulp krijgt.
Voor alle vragen over opgroeien en opvoeden. Onafhankelijk en gratis advies voor ouders en professionals.
iHub is een grote instelling voor speciaal onderwijs en jeugd & opvoedhulp in Amsterdam en omstreken. iHub biedt hulp zowel thuis als op school; daar waar die nodig is en het beste werkt. iHub werkt vanuit een neutrale levensbeschouwing, waarbij keuzevrijheid centraal staat. Ze hebben de onderwijs- en jeugdhulpexpertise met elkaar verbonden. Daardoor ondersteunen ze vanuit één samenhangend plan zowel het kind, zijn ouders als de leerkracht.
Voor deze ondersteuning heeft u een beschikking/verwijzing of indicatie nodig.
JGZ stimuleert en ondersteunt kinderen en ouders/verzorgers bij het opgroeien en signaleert eventuele problemen. Dit doet JGZ door het geven van advies, voorlichting en kortdurende begeleiding aan ouders en kinderen. Dit voeren wij uit tijdens consulten op het consultatiebureau en contactmomenten in de schoolperiode.
Tijdens de contactmomenten wordt de ontwikkeling gevolgd, vaccinaties gegeven, vragen beantwoord en adviezen over gezond opgroeien gegeven.
Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur en 13.00 - 17.00 uur
Geld voor jeugdhulp komt van de gemeente. Dit kan op 2 manieren:
De vertrouwenspersoon van Jeugdstem helpt u bij vragen of klachten. De hulp is altijd gratis.
De vertrouwenspersoon:
Vragen of klachten over jeugdhulp? Bel, mail of chat online met een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Ondersteuning is gratis.
Chat open: ma t/m do 16.00 - 20.00 uur en vrijdag 15.00 - 17.00 uur (zie chatbutton op de website)
Voor jeugdhulp: wilt u weten waar ruimte is voor hulpverlening en/of wonen waar u een verwijzing / beschikking voor heeft kijk dan op de beschikbaarheidswijzer.