Trommel zonder rommel

kraampje in de hoogvliet met informatie over gezond eten en drinken

Gezond eten en drinken zorgt ervoor dat je je fit voelt. Op school hebben kinderen bijvoorbeeld energie nodig om de schooldag te beginnen. Maar net zo belangrijk is het om de dag ook met energie weer af te sluiten. Er is geen beter moment om (weer) te beginnen met gezonder eten en drinken dan de start van het nieuwe schooljaar.

De (brood)trommeltjes van de kinderen moeten weer gevuld worden. Dat is soms een hele klus. Tijd, geld, smaak er is veel om rekening mee te houden. Toch hoeft het niet altijd ingewikkeld te zijn om gezonde én lekkere dingen mee te geven naar school. Er zijn allerlei mogelijkheden om de gezonde keuze makkelijker te maken. Zo is het boekje ‘Trommel zonder rommel’ gemaakt om ouders te inspireren hoe zij de lunchtrommel van hun kinderen gezond kunnen vullen.  

Waarom gezond eten en drinken op school belangrijk is legt Hélène Kooijman van Voedingsadviesbureau de Winter uit: “Een kleine aanpassing in het eet- en drinkpatroon van kinderen kan op de lange termijn grote effecten hebben. Uit gezonde voeding kan veel energie gehaald worden terwijl voeding met veel (toegevoegde) suikers en vetten dat op de langere termijn juist verlaagd. Op een schooldag hebben kinderen hun energie hard nodig om op te letten en dingen te kunnen onthouden en doen. Gezonde voeding draagt bij aan een betere concentratie ” 

Lees het hele artikel.

trommel zonder rommel2