Meer Slimotheek locaties

Slimotheek

Met technologische, moderne producten kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen. Er zijn steeds meer apparaten die ontzettend handig zijn en het woongemak in en om huis vergroten. Maar veel inwoners weten niet dat deze producten bestaan of ze zijn niet altijd even makkelijk te gebruiken of te begrijpen. Dan biedt de Slimotheek uitkomst. Hier kunnen mensen bijvoorbeeld een mobiele telefoon met grote knoppen, een slimme deurbel, een robotstofzuiger of een sleutelvinder lenen en uitproberen. Het is een soort bibliotheek, maar dan voor apparaten en technologie en je hoeft geen lid te zijn. De eerste Slimotheek in Nederland is vorig jaar in Hoofddorp geopend, de tweede en derde locaties zijn geopend in Nieuw-Vennep en in Badhoevedorp.

Handige apparaten

Richard Kruis raadt iedereen die hulpmiddelen nodig heeft aan om eens langs de Slimotheek te gaan. “Je ziet echt dingen waarvan je denkt: ‘he, dat is handig!’. Klokken met grote cijfers, apparaten die kunnen praten, personen alarmering en de Compaan. Het zijn allemaal apparaten die het leven van ouderen en inwoners met een beperking makkelijker maken. Voor mijn moeder heb ik de afstandsbediening gekocht. Je leent er eerst een om uit te proberen. En als deze bevalt, dan kun je er een bestellen. Dan breng je de geleende terug en weet je waar je nieuw kunt kopen of bestellen. Voor mijn moeder heb ik de geleende afstandsbediening gehouden omdat ik die al geprogrammeerd had voor haar televisie. De nieuw bestelde heb ik bij de Slimotheek afgegeven. De Compaan heb ik anderhalve maand geleden ook gekocht en een abonnement afgesloten.”

Aanbod

Het aanbod is groot, vindt Richard: “Volgens mij hebben ze alles. Als mensen twijfelen omdat ze het spannend vinden om de apparaten te gebruiken, dan is dat nergens voor nodig. Alles is juist super-simpel. En alles wordt goed uitgelegd”

Meer informatie: https://www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl/slimotheek/
De Slimotheek is een initiatief van de Meer voor Elkaar partners, de gemeente Haarlemmermeer en GeneratieThuis in samenwerking met de Bibliotheek Haarlemmermeer, Maatvast en Medipoint.