In Haarlemmermeer is er een ruim aanbod aan basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal (basis)onderwijs.
Vanaf 4 jaar gaat uw kind naar de basisschool. U kiest zelf een school. Begin al met zoeken als uw kind 1 of 2 jaar is.
Bezoek de school of scholen van uw keuze. Bezoek een open dag of maak een afspraak voor een rondleiding. Zo krijgt u een goed beeld van de school. Kies de school die het beste is voor uw kind en meld uw kind aan.
Heeft uw kind extra ondersteuning nodig? Geef dat aan bij de school. De school waar u uw kind aanmeldt, zorgt dat uw kind passend onderwijs krijgt. Dit heet de zorgplicht.
Kan de school uw kind geen passende onderwijsplek bieden? Dan zoekt de school een plek waar uw kind extra ondersteuning krijgt. Lees meer over passend onderwijs en de zorgplicht op de website van de Rijksoverheid.
Onderwijsgroep van 24 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Haarlemmermeer.
Huiswerkbegeleiding voor en door jongeren.
Schoolbestuur met drie scholen voor christelijk voortgezet onderwijs in Haarlemmermeer
Stichting met 13 basisscholen in Haarlemmermeer.
Onderwijs, begeleiding en zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met gehoor-, spraak- en taalmoeilijkheden.
Stichting met zeventien basisscholen in de woonkernen Abbenes, Buitenkaag, Badhoevedorp en Hoofddorp.
Vereniging van twee Montessori basisscholen in Hoofddorp.
Koepelorganisatie van 22 openbare basisscholen in de woonkernen Badhoevedorp, Hoofddorp, Lisserbroek, Nieuw Vennep, Rijsenhout, Vijfhuizen, Zwaanshoek en Zwanenburg.
Schoolbestuur voor 26 openbare scholen in (speciaal) basisonderwijs en speciaal onderwijs.
Stichting die 11 vrijescholen in Noord- en Zuid-Holland faciliteert, waarvan 1 in Haarlemmermeer.
Samenwerkingsverband van zeventien scholen op het gebied van voortgezet- en voortgezet speciaal onderwijs.
De schoolcoach biedt ondersteuning aan de school, ouders en kinderen bij problemen die niet direct met leren te maken hebben. Bijvoorbeeld bij vragen over het gedrag of de ontwikkeling van het kind, de opvoeding of zorgen over de veiligheid. De schoolcoach helpt de school, de ouders en het kind om zoveel mogelijk zelf oplossingen te vinden. De schoolcoach zoekt samen met de betrokkenen naar passende oplossingen. In de eerste gesprekken kijkt de schoolcoach samen met ouder, kind en eventueel school wat er precies aan de hand is. Vaak kunnen ouders en kinderen er na een paar gesprekken samen met hun familie en vrienden zelf uitkomen. Als het nodig is, geeft de coach trainingen op school, bijvoorbeeld om de weerbaarheid van kinderen te vergroten of om faalangst te bestrijden. De schoolcoach kan ook hulp bieden in de thuissituatie. En als de problemen vragen om intensievere hulp, kan de schoolcoach passende hulp inschakelen.
U kunt de schoolcoach benaderen via de school van uw kind.
Voor deze ondersteuning heeft u een beschikking/verwijzing of indicatie nodig.
Voortgezet speciaal onderwijs. Hoofddorp College is onderdeel van iHub.
Middelbaar Beroeps Onderwijs
Middelbaar Beroeps Onderwijs.
Particulier internationaal onderwijs.
Heeft u uw kind aangemeld bij een school? Dan moet deze school ervoor zorgen dat uw kind passend onderwijs krijgt. Ook als extra ondersteuning nodig is. Bijvoorbeeld door een beperking of gedragsproblemen.
Kan de school uw kind geen passend onderwijs geven? Dan zoekt de school samen met u naar een oplossing. Misschien kan uw kind naar het speciaal onderwijs. In het speciaal onderwijs krijgt uw kind meer aandacht en ondersteuning.
Lees meer over passend en speciaal onderwijs op de website van de Rijksoverheid.
Samenwerkingsverband van 65 scholen op het gebied van passend onderwijs voor primair onderwijs.
Als u niet tevreden bent over de school van uw kind, kunt u deze dingen doen:
Wilt u dat de school uw kind beter passend onderwijs geeft? Komt u er samen met de school niet uit? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onderwijsconsulent. De onderwijsconsulent helpt u om met de school goede afspraken te maken.
Elk kind heeft recht op passend onderwijs. Maar soms lukt dat niet. Bijvoorbeeld als uw kind hulp nodig heeft die moeilijk te vinden is. Of als het gedragsproblemen heeft. En bijvoorbeeld van school wordt gestuurd.
Komt u er niet uit met de school? Vraag dan gratis hulp van een onderwijsconsulent. Een onderwijsconsulent weet veel over onderwijs en zorg. Hij of zij helpt u met een plek vinden voor uw kind.