Werk zoeken

Ben je tussen de 16 en 23 jaar? Zoek je werk maar is het lastig om een baan te vinden? Of wil je hulp bij sollicitaties en het presenteren van jezelf? Dan zijn er verschillende organisaties die jou kunnen helpen.

Jongeren Informatie Punt (JIP)

Organisatie voor gratis en vrijblijvend advies en informatie voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar over onderwerpen zoals werk, onderwijs, drugs, geld, wonen, rechten, gezondheid, seks en vrije tijd. Je kan een vraag stellen via de website, de mail, WhatsApp, de telefoon of bij het inloopspreekuur.

Bezoekadres
Raadhuisplein 7
2132 TZ Hoofddorp

Telefoonnummer
06 46 19 24 88

Werk.nl

Op werk.nl kunt u een uitkering aanvragen en helpt UWV u bij het zoeken naar werk. Log in op Mijn Werkmap, uw persoonlijke account op werk.nl. Zoek vacatures, plaats uw cv, bekijk tips over solliciteren en lees de artikelen in de Werkhoek. Bel voor meer informatie of stel uw vraag gratis via e-mail, chat of sociale media.

Bezoekadres
Delflandlaan 3-5
1062 EA Amsterdam

Postadres

Postbus 8071
1005 AB Amsterdam

Telefoonnummer
088 92 94

MeerWaarde - Stacks: jongeren bijbanenproject

Ondersteunt schoolgaande jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar bij het vinden van een bijbaantje.

Uitzendbureau.nl

Op zoek naar een baan? Bekijk via een uitzendbureau het vacature aanbod.

Gemeente Haarlemmermeer - loket Leren & Werken

MeerWaarde - Track the Talent

MeerWaarde - banenmarkten

Leerwerkloket Groot Amsterdam

Bij het Leerwerkloket groot Amsterdam kunnen werkgevers, werknemers, werkzoekenden en scholieren (met of zonder uitkering) terecht voor al hun vragen rond leren en werken.

Het leerwerkloket groot Amsterdam stimuleert de combinatie van leren en werken.

Bezoekadres
Raadhuisplein 1
2132 TZ Hoofddorp

JEC Haarlemmermeer

JEC staat voor ‘Jongeren ErvaringsCoaches’  een intiatief van Stichting ONTDEC waarbij jongeren zich als ervaringscoach/ clientondersteuner op vrijwillige basis inzetten voor andere jongeren om hen verder te helpen.

E-mailadres
iva@ontdec.nl

Telefoonnummer
06 24 50 34 41


Vraag bij de gemeente wat er mogelijk is. De gemeente helpt u ook als u geen uitkering krijgt. Bij een sollicitatietraining oefent u met brieven schrijven en gesprekken voeren. Ook werkt u aan uw cv. Hiermee vergroot u uw kans op werk.

Gemeente Haarlemmermeer - loket Leren & Werken

Gemeente Haarlemmermeer - aanvraagformulier sociale dienstverlening

Vraag hulp of ondersteuning aan.


Heeft u een uitkering en denkt u eraan een eigen bedrijf te beginnen? Misschien kunt u ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld ondersteuning voor uw inkomen, krediet of bijscholing.

Met een WW-uitkering kunt u voor uzelf beginnen. UWV kan u hierbij helpen. Kijk voor meer informatie op de website van UWV.

Ook vanuit een bijstandsuitkering kunt u voor uzelf beginnen. De gemeente kan u helpen met het starten van uw bedrijf. 

IMK - Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf

Website
www.imk.nl

Telefoonnummer
088 999 00 00

Kamer van Koophandel

Website
www.kvk.nl

Gemeente Haarlemmermeer - loket Leren & Werken

Gemeente Haarlemmermeer - aanvraagformulier sociale dienstverlening

Vraag hulp of ondersteuning aan.

UWV - eigen bedrijf starten


Op deze websites vindt u informatie:

 • StartBedrijf
 • Kamer van Koophandel
 • Ondernemersplein
 • MKB Nederland. Hier vindt u een overzicht van alle brancheorganisaties en beroepsverenigingen. Als u lid wordt, kunt u informatie en hulp krijgen.

U kunt zich aansluiten bij een vakbond of organisatie voor zelfstandigen. Als lid krijgt u korting op producten en verzekeringen. U kunt ze ook bellen als u met vragen zit. Kijk op de websites:

 • ZZP Nederland
 • FNV Zelfstandigen
 • CNV Zelfstandigen

ZZP Nederland

Startbedrijf

MKB Nederland

Website
www.mkb.nl

Ondernemersplein

Kamer van Koophandel

Website
www.kvk.nl

CNV Zelfstandigen

FNV Zelfstandigen

E-mailadres
lid@fnvzzp.nl

Telefoonnummer
088 099 70 10


Bespreek eerst met uw contactpersoon bij de de gemeente of UWV wat u gaat doen om weer werk te vinden. Volg een cursus, vakopleiding of betaalde stage. Dat is soms nodig om opnieuw aan het werk te gaan. De gemeente helpt u bij het vinden van de juiste opleiding. Ook helpt de gemeente u met het vinden van werk.

UWV - informatielijn

Alle vragen die u heeft over het vinden en behouden van werk of over ziekte tijdens werk, kan het UWV voor u beantwoorden. Bij ziekte en ontslag gelden er bepaalde procedures die het UWV afhandelt. Ook als u wilt weten of u recht heeft op een uitkering of deze wilt aanvragen, kunt u terecht bij het UWV.

Gemeente Haarlemmermeer - aanvraagformulier sociale dienstverlening

Vraag hulp of ondersteuning aan.

Roads - re-integratie-coach

Begeleiding en coaching om (weer) aan het werk te gaan. Roads biedt verschillende werkplekken om te leren en werken tegelijk.

E-mailadres
info@roads.nl


Als u op zoek bent naar werk, kunt u daar soms hulp bij gebruiken. Er zijn verschillende manieren voor ondersteuning. Daarbij wordt gekeken naar uw opleiding, werkervaring en ambities.

 • Vertel iedereen die u kent dat u werk zoekt. Veel mensen vinden een baan via iemand die ze kennen.
 • Kijk op de website Werk.nl. Dat is een website van UWV met vacatures en sollicitatietips.
 • Kijk op vacaturesites. Maak ook een persoonlijk profiel aan met uw cv. Werkgevers kunnen dan zien wat u zoekt. U kunt ook een profiel aanmaken op het platform LinkedIn.
 • Zoek uit welk werk bij u past. Vul de vragen in op de website Test uzelf voor het juiste werk. Of gebruik de website Beroepenvinder om te zien wat u wilt en kunt. U ziet meteen of er geschikt werk is.

Heeft u een sollicitatiegesprek, maar geen geld voor nette kleding? Bij Dress for Success kunt u gratis nette kleding krijgen.

De gemeente helpt u met solliciteren. Bijvoorbeeld met brieven schrijven of een sollicitatiegesprek voeren. Ook als u geen uitkering krijgt.

Werkgeversservicepunt Haarlemmermeer

Het Werkgeversservicepunt Haarlemmermeer helpt jongeren, ouderen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan in de omgeving van Amsterdam.

Uitzendbureau.nl

Op zoek naar een baan? Bekijk via een uitzendbureau het vacature aanbod.

Gemeente Haarlemmermeer - loket Leren & Werken

Werk.nl

Test uzelf voor het juiste werk

Nationale Vacaturebank

Dress for Success

LinkedIn

Beroepenvinder