Leerlingenvervoer

Gaat uw kind naar een speciale school? En ligt de school van uw kind verder dan 6 kilometer van huis? Dan is vervoer van en naar school misschien mogelijk.

Leerlingenvervoer is vervoer van en naar school voor kinderen die niet zelf naar school kunnen. Dit leerlingenvervoer is bedoeld voor leerlingen met een beperking. Ook geldt dit voor kinderen die naar een bepaalde basisschool gaan vanwege godsdienst of religie (bijvoorbeeld reformatorisch of islamitisch).

Een bijdrage voor leerlingenvervoer geldt alleen voor vervoer naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school. Houd hier rekening mee als u een school voor uw kind kiest.

De afstandsregel van 6 kilometer kan in uitzonderlijke gevallen niet van toepassing zijn. Heeft het kind een structurele lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of psychische beperking en is eigen vervoer niet mogelijk? Neem dan contact op met de gemeente.

Gemeente Haarlemmermeer - leerlingenvervoer

Telefoonnummer
0900 18 52


U doet voor elk schooljaar een nieuwe aanvraag.

Gemeente Haarlemmermeer - leerlingenvervoer

Telefoonnummer
0900 18 52


Kunt u niet (zelfstandig) reizen met het openbaar vervoer? U kunt gebruikmaken van onderstaande mogelijkheden:

Buurtvervoer

Er zijn verschillende vormen van lokaal vervoer. Denk bijvoorbeeld aan vervoer voor het doen van uw boodschappen of bezoek aan het ziekenhuis. Burenhulpdiensten en de seniorenverenigingen in Hoofddorp, Zwanenburg en Nieuw-Vennep regelen busvervoer voor hun leden. AutoMobiel is in heel Haarlemmermeer beschikbaar en deze vrijwillige chauffeurs rijden ook naar bestemmingen buiten de regio. Zoekt u een vrijwilliger met wie u af en toe kunt meerijden? Haarlemmermeer voor elkaar is een zorgmarktplaats op internet. Hier bieden vrijwilligers hun diensten aan.

Ikwilvervoer.nl

Op de website staat een overzicht staat van lokaal vervoer in gemeente Haarlemmermeer. Zoals vervoer met automobiel, Dijk Express, de Krimbus en de Senioren Bus. 

Regiorijder

Heeft u een beperking? En kunt u daardoor niet reizen met het openbaar vervoer? Dan kunt u bij de gemeente een pas aanvragen voor de RegioRijder. Met de RegioRijder reist u binnen de regio van deur tot deur. RegioRijder rijdt elke dag.

Valys

Wilt u buiten de regio reizen? Dan kunt u gebruik maken van Valys.

OV-coach

Wilt u graag leren zelfstandig te reizen met het openbaar vervoer? Neem contact op met de OV-coach.

Gemeente Haarlemmermeer - RegioRijder

Ik wil vervoer.nl

OV-coach

Woon je in één van de gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam die je ziet op de kaart rechts? Ben je 12 jaar of ouder? Wil je graag zelfstandig leren reizen?  Neem contact met ons op.

E-mailadres
ov-coach@mee-az.nl

Telefoonnummer
020 308 45 00 (gratis)

Valys

Website
www.valys.nl