Annelore is een groot mens!

Annelore in de gymzaal

Een gezonde leefomgeving voor kinderen in Haarlemmermeer. Een omgeving waarin de gezonde keuze maken, makkelijk en aantrekkelijk is voor alle kinderen en jongeren. Dat is waar JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Haarlemmermeer zich voor inzet. Om dit voor elkaar te krijgen is van alles nodig, vooral meer grote mensen!

JOGG Nederland startte daarom de campagne ‘Meer grote mensen’. Ook in Haarlemmermeer zijn allerlei organisaties én dus volwassenen actief die zich ervoor inzetten dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Drie van hen stellen zich voor. 

Kindercoach 

Annelore is al meer dan 10 jaar kindercoach in Haarlemmermeer. Met veel passie begeleidt zij kinderen en gezinnen naar een gezonde leefstijl. Twee keer per week kunnen kinderen en jongeren via Team Sportservice Haarlemmermeer gezonde leefstijl lessen volgen. Naast de vaste sportlessen, organiseert zij kookworkshops met gezonde maaltijden en legt zij voor de kinderen contact met een diëtist en/of fysiotherapeut. Er is vaak meer nodig dan alleen bewegen. 

“In sommige gezinnen is een gezonde leefstijl niet vanzelfsprekend. Ik vind het belangrijk om de verbinding tussen ouder(s) en kind(eren) te leggen. De kinderen staan voorop maar de verbinding met de ouders is ook heel belangrijk. Het is mooi om te zien dat we een veilige plek kunnen creëren voor kinderen die worstelen met hun gewicht of met bewegen. Het is een uitdaging om afspraken te maken maar ook zo mooi om het proces te zien. Kinderen krijgen echt meer vertrouwen als ze aan de slag gaan met de activiteiten en handvatten die ik ze geef”, vertelt Annelore vanuit de gymzaal in Hoofddorp waar de gezonde leefstijl les net is afgelopen. 

Lees het hele artikel